Locuri de muncă în județul Bistrița - noi oportunități pentru grupurile vulnerabile

07/06/2021

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița, conform legii nr. 202 adoptate în 2006, este instituția dedicată pentru o bună desfășurare a activităților specific la nivel județean și local în mediul social.

În primele luni ale anului 2021, Agenția a pus la dispoziția cetățenilor 881 de locuri de muncă în Bistrița, dintre care aproximativ 60% au fost obținute de către femei.

Pe lângă acest val de angajări în județul Bistrița, AJOFM, în contextul finalizării studiilor liceale sau universitare, în următoarele luni, oferă absolvenților posibilitatea de înregistrare în evidențele instituției în termen de 60 de zile de la încheierea cursurilor.

Beneficiile înregistrării în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița

Problema integrării șomerilor pe piața muncii se menține sub forma unui fenomen social cunoscut în rândul românilor. De aceea, pentru a beneficia de serviciile puse la dispoziție de către stat pentru găsirea unui loc de muncă în Bistrița, este necesar un proces de înregistrare în AJOFM.

Din totalul persoanelor care au găsit un job în județ prin intermediul AJOFM, locurile de muncă pentru femeile peste 40 de ani reprezentau aproximativ jumătate. Astfel, putem observa faptul că preocuparea pentru integrarea în muncă a persoanelor trecute de 40 de ani rămâne o prioritate în județ.

Fie că dorești să te orientezi către un loc de muncă de acasă, de la serviciu, un loc de muncă de weekend sau full time, un loc de muncă de noapte sau zi, AJOFM este una dintre entitățile care poate oferi sprijin. 

Activitatea de formare este o măsura pentru stimularea ocupării forței de muncă și este gestionată de către Centrul De Formare Profesională Bistrița-Năsăud. Formarea profesională permite tinerilor, dar și celor ce doresc să își schimbe locul de muncă din Bistrița, posibilitatea de a se perfecționa într-un anumit domeniu. Conform celor transmise de către site-ul oficial al Centrului, bucătar, lucrător comercial sau zidar, sunt locurile de muncă cele mai căutate pentru care se dorește formare profesională.

Pentru a putea fi informat și pregătit în vederea obținerii un loc de muncă în Bistrița, există un proces simplu de înregistrare în evidențele AJOFM. Doar o vizită online sau fizic până la sediul instituției este necesară. Nu uita, în schimb, actul de identitate, diploma de absolvire, declarația pe propria răspundere privind starea de sănătate și acordul de utilizare a datelor cu caracter personal – formular tipizat.

În plus, conform legii, absolvenții unei instituții de învățământ pot beneficia, pe un interval limitat de timp, până la găsirea unui loc de muncă în Bistrița, de indemnizație de șomaj. Pentru informații detaliate cu privirea la acordarea indemnizației de șomaj pentru absolvenții din învățământul liceal sau universitar, se poate cerceta site-ul Agenției, secțiunea persoane fizice/ indemnizații de șomaj.

În primele luni ale anului s-a observat o creștere a numărului de persoane care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea ca persoane care își caută un loc de muncă în Bistrița. Mai mult de 2000 șomeri au beneficiat de indemnizația acordată de stat.

De asemenea, persoanele vulnerabile au avut posibilitatea anul acesta sa își găsească un loc de muncă în Bistrița. Deși sunt încadrate în categoria dificilă de integrare pe piața muncii, locuri de muncă fără experiență sau cu experiență minimă au fost disponibile pentru 650 de persoane din județ.

Cauți un loc de muncă în Bistrița sau dorești să te reprofilezi?

Primul job într-un domeniu nou poate fi provocator și interesant, însă ai nevoie de perseverență și îndrumare. ”Lucrez din nou” este un proiect dedicat celor ca tine care au nevoie de ajutor în găsirea unui loc de muncă.

Intră pe platforma noastră și creează-ți un cont în două minute. Aici poți găsi job-uri în Bistrița dar și în alte orașe din țară, teste vocaționale sau consiliere de specialitate. De asemenea, cu ajutorul nostru, poți beneficia de mediere în vederea angajării. Pentru orice întrebări, ne poți scrie la lucrezdinnou@asociatiasocialincubator.org sau ne poți suna la 0728 354 651.

Vezi ofertele de muncă din Bistrița

Vezi toate articolele