Orientare profesională

Testul inteligențelor multiple

Știai că poți să îți alegi meseria în funcție de personalitatea ta? Poate că te-ai confruntat deja, la locurile de muncă avute anterior, cu situații în care ar fi trebuit să fii mai comunicativ, mai jovial, dar tu de fel ești mai timid și reticent în a relaționa cu alte persoane.
În anul 1983 Dr. Howard Gardner, profesor la Universitatea Harvard, a dezvoltat testul inteligențelor multiple care ne ajută să identificăm care din cele 7 tipuri de inteligență identificate de cercetările sale le avem cel mai puternic dezvoltate:
verbală / lingvistică-matematică / logică-vizuală / spațială-corporală / kinestezică-ritmică / muzicală-interpersonală / intrapersonală..
Descoperă care este tipologia inteligenței tale dominante , te va ajuta să te reorientezi spre o meserie potivită personalității tale.
Fă testul
Testul inteligențelor multiple
Chestionarul valorilor

Chestionarul valorilor

Te-ai gândit vreodată ce au în comun înclinațiile cu aspirațiile tale? Răspunsul la această întrebare îl vei afla parcurgând Chestionarul valorilor (adaptare după Donald Edwin Super). Vei descoperi care este crezul tău atunci când vorbim de locul de muncă și care sunt motivele ce te fac să vrei să-ți aduci contribuția în domeniul respectiv. Poate printre singurele lucruri care nu se schimbă odată cu reconversia profesională sunt valorile care reprezintă principalul temei de alegere a unei cariere într-un anumit domeniu. Fă testul

Aptitudini și abilități

Test de personalitate

Află care este tipul personalității tale: introvertit (îți place să lucrezi și să petreci timp mai mult pe cont propriu) sau extrovertit (îți place să lucrezi și să petreci timp mai mult în compania altor persoane). Alocă doar câteva minute acestui test care te va ajuta să îți dai seama care sunt punctele tale forte și cele slabe. Cunoscându-te mai bine, vei putea să anticipezi și să rezolvi probleme mai ușor, lucru care te va ajuta atât la nivel personal cât și profesional. Fă testul

Test nivel de creativitate

Descoperă-ți această trăsătură de personalitate. Creativitatea face parte din viața ta de zi cu zi, te ajută să găsești soluții noi la problemele cu care te confrunți. Cu cât devii mai creativ cu atât poți să ieși din impas și să-ți ușurezi munca.
Dacă te simți suficient de sigur pe skill-urile tale de limba engleză, îți recomandăm să îți faci acest test. Dacă preferi limba romană, ți-l recomandăm pe acesta. Succes!
Fă testul

Descoperă-ți stilul de învățare

Suntem unici și acest lucru se reflectă și în felul nostru de a învăța lucruri noi. Unii se bazează mai mult pe memoria vizuală, învățând pe bază de scheme și reprezentări grafice, în timp ce alții au o capacitate mai mare de a acumula informații și învățăminte atunci când ascultă conversații, podcasturi sau interviuri. Tu în ce categorie te situezi? Aplică testul de reprezentare VAK și descoperă harta ta internă în materie de simțuri. Te va ajuta atât în procesul de învățare cât și în cel de comunicare și relaționare cu cei din jurul tău. Fă testul

Test your English – Engleză generală

Verifică-ți nivelul parcurgând testul. Cunoașterea limbii engleze este un criteriu important de selecție în rândul angajatorilor. În funcție de rezultat poți să aprofundezi cunoștințele și să exersezi. Poți să găsești site-uri gratuite cu materiale și exerciții. Pe lângă că vei dobândi un atuu față de alți candidați, învățarea unei limbi străine îți îmbunătățește capacitatea de memorare, dobândești un control mai bun al atenției și o să te adaptezi mai uşor unor circumstanţe neaşteptate. Fă testul