Câteva sfaturi despre cum poți obține un loc de muncă în București

05/05/2021

În urma interviurilor, fie că aplici pentru un loc de muncă în București sau oriunde altundeva, ai nevoie de cercetare și persistență, mai ales în perioadele de criză. Este important de înțeles că, în funcție de cât de efort vei depune pentru a-ți găsi un job, rezultatele pot apărea mai repede decât te aștepți. 

Iată mai jos câteva sfaturi ce pot fi de folos în revenirea pe piața muncii atunci când ai primul contact cu angajatorul.

Cercetează angajatorul

București este locul cu cel mai variat profil de locuri de muncă din țară. Tendința de a-ți căuta un loc de muncă în București este naturală. Chiar dacă există un dezavantaj în București, fiind foarte aglomerat, acest aspect nu este un impediment în căutarea unei oportunități de carieră. 

Astfel, înainte de primul contact cu angajatorul, este necesar să te documentezi atât despre tipologia postului pentru care candidezi, cât și despre domeniul de activitate al firmei. În același timp, te pot preocupa și alte detalii relevante – este un loc de muncă de acasă sau de la serviciu, un loc de muncă de noapte sau de zi, full time sau part time? Aceste criterii te vor ajuta să înțelegi mai bine dacă un job ți se potrivește, de ce abilități ai nevoie și ce poate fi prezentat în avantajul tău, în momentul intervievării.

În planul opus, dacă nu te documentezi înaintea unei întâlniri pentru un loc de muncă în București sau în țară, există o mare probabilitate de a fi respins datorită lipsei de interes pentru postul pentru care ai aplicat.

De asemenea, există posibilitatea să realizezi, pe parcursul procesului de intervievare, că poziția nu este ceea ce îți dorești, iar aceasta poate însemna atât timp irosit pentru tine cât și pentru angajator.

Cercetarea despre firma și postul pentru care ai aplicat îți vor fi de ajutor nu doar în înțelegerea responsabilităților, ci și în procesul de recrutare. Vei fi mai pregătit în a oferi răspunsuri și astfel, șansele de angajare vor crește.

Acordă atenție primei impresii și nu întârzia

Deși nu sunt necesare cămășile albe, cravata sau sacoul, poți transmite respect și profesionalism prin îmbrăcarea unei ținute potrivite pentru locul de muncă pentru care ai aplicat. Alegerea unei ținute în ton cu profilul companiei, va genera o părere bună din partea angajatorului și îți va oferi și ție o stare de încredere în sine. 

Punctualitatea este, de asemenea, foarte importantă. Angajatorii resping potențialii angajați din cauza întârzierii la interviu. Fie că vorbim de obținerea unui loc de muncă în București, Galați, Arad, în țară sau în străinătate, fie că ai aplicat pentru un loc de muncă de ospătar sau director comercial, regula este universală – fără întârzieri. Încearcă să ajungi la interviu cu 10 sau 15 minute mai devreme. Astfel vei diminua riscul de a nu găsi locația și a ajunge mai târziu. Totodată, faptul că ai ajuns la timp, nu este doar o dovadă de respect față de potențialul angajator, ci este, în același timp, o bilă albă în procesul de angajare. Punctualitatea la un interviu pentru un loc de muncă în București sau oriunde în țară, arată că ești potrivit pentru postul pentru care candidezi. Un angajat preocupat de respectarea regulilor este cu atât mai dorit de angajator, indiferent de pregătirea sa tehnică sau abilitățile notate în CV.

Cauți loc de muncă în București sau dorești să te reprofilezi?

Ai încheiat studiile, ți-ai pierdut locul de muncă recent și nu mai poți lucra în domeniul în care ai activat înainte de pandemie? Te-ai întrebat vreodată dacă vreun angajator îți va oferi posibilitatea de a lucra fără a avea experiență în domeniu? Primul job într-un domeniu nou poate fi o experiență interesantă și productivă pentru tine.

Dacă nu ai experiență, nu uita că te poți orienta către locuri de muncă fără experiență. Dacă ofertele pe care le-ai găsit cu privire la locurile de muncă fără experiență din București sau din țară, nu îți sunt pe plac sau dorești să afli mai multe despre ce te motivează și ce poți face pe viitor, nu uită de www.lucrezdinnou.ro.

Durează mai puțin de două minute să te înscrii pe platforma noastră. Aici poți găsi job-uri în București sau alte orașe din țară, teste vocaționale sau consiliere de specialitate gratuită. Pentru orice întrebări sau curiozități, ne poți scrie la lucrezdinnou@asociatiasocialincubator.org sau ne poți suna la 0728 354 651.

Vezi ofertele de muncă din București

Vezi toate articolele