Locuri de muncă și oportunități în Călărași

17/05/2021

Suntem o societate tehnologizată, în plină mișcare, cu 24 de ore de activitate pe zi, cu avioane care decolează la orice oră, cu mașini care te pot duce unde îți dorești  și magazine care funcționează nonstop – prin doar câteva comenzi în aplicație.

Avem soluții pentru orice și oportunități de carieră variate. Călărași este unul dintre județele unde poți găsi atât joburi de zi cât și de noapte. Cu locuri de muncă de 8h, de 4h, cu program normal sau în schimburi, regiunea sudică a României oferă variante din numeroase domenii, pentru persoanele cu sau fără specializări.

Dacă locurilor muncă cu program de zi le facem față natural, cum reacționăm la un loc de muncă de noapte? Unele persoane se pot obișnui, ba chiar consideră la îndemână un astfel de job.

Regiunea Sud-Muntenia și Județul Călărași: situația forței de muncă

Județul Călărași face parte din regiunea Sud-Muntenia, împreună cu alte șase județe: Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman. Atât județul în sine, cât și regiunea, oferă mai multe oportunități. Din perspectiva participării la activitățile economice, aproape 28% înseamnă agricultura, silvicultura şi pescuitul, 39% servicii și, nu în ultimul rând, aproximativ 33% pentru industrie și construcții.

Multe dintre activitățile din această regiune sunt bazate pe resurse naturale, materii prime, industrii dezvoltate (petrochimie, chimie, automobile, materiale de construcții), agroturism și turism, piscicultură sau zootehnie. În aceste condiții, există numeroase locuri de muncă în Călărași și în restul regiunii.

Din păcate, așa cum multe județe au fost lovite de criza economică, regiunea sudică a țării nu a fost excepția. Direcția regională de statistică Călărași a publicat în ultima zi a lunii ianuarie procentul pentru rata șomajului: 4%. Atât industria serviciilor și a turismului a fost afectată, cât și sectorul piscicol și de construcții. Locurile de muncă din Călărași și-au schimbat modul de lucru, programul și cerințele, iar majoritatea domeniilor și-au redus personalul din motive financiare.

Această activitate a îndreptat populația către locuri de muncă diverse, de la a lucra de acasă prin colaborarea cu o firmă străină, până la a activa într-un domeniu diferit de calificarea inițială. Multe persoane au migrat către locuri de muncă din Călărași cu program parțial sau total de noapte. 

Programul de noapte - dezavantaje/avantaje și variante de angajare

Conform studiilor, o singură zi lucrată pe durata nopții poate schimba ritmul organismului, crește riscul de a avea tensiune arterială, diabet 2 sau obezitate. 

Pe de altă parte, în ciuda dezavantajelor, conform Codului Muncii, art. 112, alin (2), după o tură de 12 ore, angajatorul este obligat legal să ofere un repaus de 24 de ore pentru cine prestează locul de muncă de noapte, în afara celor două zile săptămânale de odihnă. Angajații primesc salarii de obicei mai mari decât în cazul unui program normal, bonusuri de noapte - în funcție de numărul de ore realizat și condițiile de lucru, bonusuri de performanță, și alte stimulente financiare și non financiare (alimente, băuturi).

Cauți un loc de muncă în Călărași? Fie că îți place să lucrezi direct cu clienții sau să vorbești la telefon, poți găsi soluții la nevoile tale intrând pe www.lucrezdinnou.ro și vorbind cu unul dintre consilierii noștri vocaționali. Între timp, dacă te numeri printre cei care doresc să se angajeze în Călărași într-un loc de muncă de noapte, avem pentru tine două variante de joburi care te-ar putea interesa.

Loc de muncă - barman

Această alegere poate fi o variantă pentru ceea ce cauți sau un bonus suplimentar, dacă alegi un loc de muncă de weekend. Deși pandemia a lovit industria pub-urilor, restaurantelor și cafenelelor, cu noile restricții și modalități de protecție sanitară, unele localuri s-au redeschis, chiar și în Călărași. 

Loc de muncă - lucrător comercial

Chiar dacă nu ai experiență în lucrul cu publicului, lanțurile de supermarketuri, benzinării sau mini-market-uri oferă training-uri și suport pe tot parcursul de integrare a noului angajat. Dacă îți dorești să lucrezi de noapte și locul de muncă de lucrător comercial îți sună bine, poți găsi oferte interesante în platforma noastră. Beneficiile sunt diverse, iar posibilitatea de a avea un loc de muncă de weekend, care să îți suplimenteze bugetul, este cu atât mai mare în industria comercială.

Locuri de muncă în Călărași & platforma ”Lucrez din nou”

Cu o atitudine pozitivă, determinare și dorința de a asculta și învăța, cu siguranță vei găsi ceea ce ai nevoie, în program de zi sau de noapte. 

Dacă încă nu ai găsit ce ți-ai dorit, te putem ajuta, Intră pe www.lucrezdinnou.ro, secțiunea ”Contul meu”, și înscrie-te în doar două minute. Primești consiliere gratuită în găsirea unui loc de muncă, din Călărași sau în țară, suport pentru structurarea CV-ului și variante de joburi. De asemenea, ne poți scrie la lucrezdinnou@asociatiasocialincubator.org sau ne poți suna la 0728 354 651.

Vezi ofertele de muncă din Călărași

Vezi toate articolele