Ce oportunități de angajare sunt în Dâmbovița?

07/06/2021

Regiunea sudică a țării include județele Teleorman, Prahova, Ialomița, Giurgiu, Dâmbovița, Călărași și Argeș. Cu o rețea diversificată de comunicații, resurse naturale și materii prime diverse, multe industrii s-au dezvoltat bine. Cu toate acestea, criza economică din 2020, a lovit și aici. Zona rămâne cu un potențial crescut pentru turism și agroturism, forță de muncă calificată și o rețea de școlarizare dezvoltată.

La fel ca regiunea din care face parte, județul Dâmbovița se confruntă cu necesar pe piața muncii. Atât la nivel instituțional cât și privat, zona începe să primească ajutor în acest sens. AJOFM și fabricile locale fac eforturi pentru a repune comunitatea pe picioare.

Noi locuri de muncă în Dâmbovița. Comunicările Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă

Conform Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, în prezent există 291 de locuri de muncă vacante în Dâmbovița. Lista prezentată de către instituția județeană pune la dispoziție oferte în principal din domeniul industriilor (confecții, alimentară, prelucrări), dar și locuri de muncă în construcții, comerț și transporturi. Locurile de muncă în restaurante, în pază sau hoteluri sunt nelipsite de asemenea. În condițiile în care piața financiară începe să își revină apar și noi oportunități pe parcurs. 

Dintre aceste oportunități amintim: sudor, lăcătuș, stivuitor, mecanic utilaj, betonist, operator mașini automate și semiautomate, ajutor bucătar, personal de curățenie, agent de securitate, ambalator manual, operator introducere date, manipulant marfă, administrator cont sau inginer proiectant. Pe lângă locurile de muncă din Dâmbovița pentru cei cu experiență medie sau mare și specializare pe un post definit, nu lipsesc nici locurile de muncă fără experiență, în asamblare și montare piese, dar și în construcții. Sunt disponibile locuri de muncă de 8 ore, 4 ore, de zi și de noapte. 

Noi locuri de muncă în Dâmbovița – fabrici cu peste 5500 de angajați în mai 2021

Deși Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă aduce un aport considerabil în punerea la dispoziție a locurilor de muncă vacante din Dâmbovița, nu este singurul suport din regiune. Companiile private au, în același timp o contribuție semnificativă.

Conform statisticilor realizate anul trecut, o companie din județul Dâmbovița este cel mai mare producător de electrocasnice din România. Deși același an a fost unul marcat de declanșarea și pandemiei de COVID-19, ambele fabrici ale companiei respective au produs trei milioane de bunuri.

Fiind, totodată, un investitor semnificativ în zonă prin extinderea și modernizarea pe piață, compania de electrocasnice, a creat 5500 de locuri de muncă în Dâmbovița. Fabricile din Ulmi și Găești reprezintă un suport financiar considerabil pentru locuitorii județului. Până în 2019, exista un singur punct de producție, dar odată cu deschiderea fabricii din Ulmi, 650 de locuri de muncă noi au fost create în Dâmbovița.

Programe de formare la nivel național – cine poate beneficia gratuit de perfecționare pentru a obține un loc de muncă în Dâmbovița?

În baza celor transmise de către Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, luna iunie va fi marcată de organizarea și desfășurarea a 136 de programe cu scop de perfecționare profesională pentru un număr de 2004 de persoane din toată țara.

După numărul de cursuri, printre cele mai vizate sunt cursurile de pregătire pentru locuri de muncă în pază, contabili, lucrători în comerț și IT. Din comunicările Agenției, luna iunie a anului 2021 va avea următoarele județe cu cele mai multe cursuri: Mehedinți, București, Mureș, Dâmbovița și Vrancea.

Angajatori din regiunea sudică și platforma www.lucrezdinnou.ro

În afară de producătorii de electrocasnice, conform statisticilor județene, principalii angajatori ai regiunii sudice, după numărul de locuri de muncă necalificată sau calificată, sunt în domeniile comerciale, de automobile, dar și în domeniul sanitar. Desigur, oportunitățile pentru angajare în Dâmbovița includ și multe alte domenii.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă în Dâmbovița, creează-ți cont pe platforma www.lucrezdinnou.ro. Platforma noastră te poate ajută să găsești un loc de muncă potrivit pentru tine, prin consiliere și suport gratuit pe tot parcursul procesului de recrutare și integrare pe piața muncii. Ne poți scrie oricând la lucrezdinnou@asociatiasocialincubator.org sau ne poți suna la 0728 354 651, de luni până vineri, între 9:00 și 17:00.

Vezi ofertele de muncă din Dâmbovița

Vezi toate articolele