Economia județului Neamț și locuri de muncă

16/04/2021

Criză cauzată de valul pandemic a provocat un haos sanitar ce atras după sine o economie afectată, instabilitate națională și regională, insecuritate pe plan colectiv și individual. În jurul evenimentelor tensionate din țară, populația a adunat teamă și neliniște, iar pierderea locurilor de muncă în județul Neamț și în toată țara a stimulat aceste neînțelegeri și a titularizat anul 2020 pe postul de “anul COVID”. În urma analizei realizate de Institutul de Statistică și publicațiilor locale am concluzionat evidentul momentului – urgența găsirii și menținerii unui loc de muncă.


Indicatori socio-economici și locuri de muncă din Neamț

Instabilitatea economică datorată în principal declanșării pandemiei, a destabilizat piață muncii, efectele fiind vizibile de la lună la lună.

Institutul de Statistică Neamț a publicat la finalul lunii martie a acestui an o retrospectivă a anului 2020 și a ultimei luni a acestuia în paralel cu perioada curentă. Se observă o slăbire economică considerabilă datorată lipsei posibilităților de transformare completă a locurilor de muncă desfășurate la sediul firmei în locuri de muncă de acasă. 

Astfel, comparativ cu luna ianuarie 2020, producţia industrială înregistrează o creștere de aproape 4% mai mare decât în luna ianuarie.

Din perspectiva situației locurilor de muncă din Neamț, la finalul lunii ianuarie 2021, efectivul salariaţilor din economia judeţului era de 87495 persoane, mai mare cu 256 de persoane față de luna decembrie 2020. Din totalul salariaţilor, 3819 persoane (4,4%) lucrau în agricultură, vânătoare şi servicii conexe; silvicultură şi pescuit. A nu se uita locurile de muncă în construcții (35,1%) și servicii - 53195 de persoane (60,5%).

Așa cum probabil se cunoaște, șomajul a reprezentat un laitmotiv al anului 2020, datorat sistării activității în nenumărate domenii și subdomenii. Locurile de muncă fără experiență au reprezentat secțiunea care a suferit cele mai mari pierderi, iar găsirea unei soluții rapide și eficiente în vederea angajării este indispensabilă, atât asigurării subzistenței cât și asigurării unui venit stabil pe termen lung. În acest sens, internetul este un instrument important în procesul de recrutare, respectiv angajare.

Locuri de muncă vacante și procesul de angajare în Neamț

În ceea ce privește stabilitatea locurile de muncă din județul Neamț, putem observa afectarea generată de măsurile impuse de criza sanitară. Efectele asupra industriei locale, comerțului și forței de muncă au fost exponențial mai mari decât în anul precedent, iar găsirea unui loc de muncă a devenit imediat necesară. În acest sens, platforma www.lucrezdinnou.ro stabilește relația dintre angajator și angajat și facilitează găsirea unui loc de muncă în Neamț.

Pentru a aplica pentru unul sau mai multe locuri de muncă din județul Neamț, platforma Lucrez Din Nou reunește ofertele Agenției Judeţene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Neamț, precum și ofertele platformelor de recrutare din România. În plus, dacă ai nevoie de ajutor în completarea CV-ului, pregătirea pentru interviu sau inclusiv facilitarea găsirii unui loc de muncă, poți contacta oricând, gratuit, unul dintre consilierii noștri profesionali la 0728 354 651.  Lucrez din Nou pune la dispoziție diverse posibilități în vederea revenirii pe piață muncii.

Despre ofertele de muncă disponibile pe www.lucrezdinnou.ro

Platforma de joburi ”Lucrez din Nou” susține și unește interesele angajatorilor cu angajații din întreagă țară, prin locuri de muncă full time/part time, permanente/temporare și/sau locuri de muncă de acasă. Totodată, regăsim sfaturi în carieră și suport pe parcursul procesului de angajare în județul Neamț sau în oricare alt județ din România.

De asemenea, platforma ”Lucrez din Nou” numește și îndeplinește servicii specifice pentru angajatori și potențiali angajați. Aceste servicii se definesc prin profesionalism, înțelegerea candidaților și adaptarea permanentă la nevoile utilizatorilor săi.

Ofertele noastre includ locuri de muncă în resurse umane, IT, bancar, administrativ, medical, consultanță, educație sau vânzări. De asemenea, poți găsi oferte pentru locuri de muncă fără experiență sau de acasă.

În ciuda eforturilor și a intervențiilor autorităţilor și angajatorilor locali, instabilitatea și nesiguranța nu lipsesc din parcursul anului 2021, însă găsirea unui loc de muncă în Neamț rămâne o prioritate comună celor fără activitate profesională.

De aceea, nu uita că ”Lucrez din nou” îți oferă un sprijin important. Pe platforma lucrezdinnou.ro poți beneficia gratuit de asistență personalizată din partea unui consilier vocațional, care va fi încântat să te îndrume în procesul de recrutare pentru găsirea urgentă a locului de muncă dorit. 

 

  Vezi ofertele de muncă din Neamț

 

Vezi toate articolele