Locurile de muncă din județul Olt: oportunități de weekend

11/08/2021

Conform instituțiilor internaționale de profil în sectorul securității sociale, abia la finalul anului 2023 se va putea vedea o echilibrare a pieței muncii. Acest fapt este o consecință a declinului economic cauzat de criza sanitară a anului 2019.

Locurile de muncă din Olt au fost, de asemenea, afectate. Deși mediul privat pare a-și reveni, prin investiții punctuale în regiune, precum Programul Operațional Regional Sud-Vestic Oltenia, piața muncii se clatină, iar populația caută soluții alternative de venit. Job-urile de weekend par a fi o soluție propice pentru cei care doresc să își echilibreze statutul financiar. Deși remunerațiile nu sunt foarte mari, sunt un câștig suplimentar care aduce o satisfacție comunității locale.

Situația locurilor de muncă din Olt și întreaga țară

Organizația Internațională a Muncii este o instituție de profil a Organizației Națiunilor Unite ce activează în sectorul muncii și al securității sociale. Un studiu recent realizat de OIM arată că piața muncii își va reveni abia în anul 2023. De asemenea, 220 de milioane de oameni din lume își vor pierde locul de muncă în următoarea perioadă, cu minore îmbunătățiri la finalul anului.

Conform aceleiași instituții, 30 de milioane de locuri de muncă puteau fi create dacă pandemia nu s-ar fi declanșat. În România, nivelul salarial al angajaților este, în mare parte, puțin peste media salariului mediu pe economie. La nivelul Uniunii Europene, România se situează pe primul loc în topul angajaților plătiți cu salariului minim pe economie.

Regiunea Sud-Vestică a României – locuri de muncă de weekend în județul Olt

Cu o populație de peste 2,1 milioane de locuitori, regiunea are un număr de aproximativ 800 de mii de persoane în câmpul muncii. Locurile de muncă în zonă sunt diverse, însă nu neapărat satisfăcătoare privind nivelul salarial. Unii angajați aleg să își suplimenteze veniturile prin locuri de muncă în weekend. O oportunitate indicată nu doar pentru cei care au deja un loc de muncă de opt ore și doresc venit extra, ci și pentru cei care studiază sau au alte activități în timpul săptămânii.

Cu o rată a șomajului de 5,9%, aproape de limita superioară a procentului național, problema locurilor de muncă din județul Olt rămâne o preocupare pentru autorități.

La nivel regional, agricultura este titrată ca fiind principala activitate economică a populației. Totodată, în județul Olt, majoritatea locurilor de muncă vin din cadrul acestui domeniu. De asemenea, silvicultura, pescuitul, serviciile, industriile și locurile de muncă în construcții, completează imaginea pieței locale.

Principalele industrii din zonă furnizează ocupații pentru persoanele calificate, respectiv necalificate (locuri de muncă fără experiență), cu oportunități de locuri de muncă de noapte/de zi, cu program part time sau full time. Cu privire la oportunitățile de weekend, fie că sunt locuri de muncă de acasă sau de la serviciu, acestea sunt o opțiune potrivită pentru cei care doresc să își mărească încasările sau să își asigure banii de buzunar pe timpul facultății.

Angajatorii din regiunea sudică, pun la dispoziție, pe lângă ofertele clasice cu program de 8 ore, variante pentru cei care optează a lucra la final de săptămână. Cel mai mare număr de job-uri în Olt, pe acest specific, vin din zona HoReCa, acolo unde sunt organizate evenimente sau unde există un restaurant, pub sau terasă. Locurile de muncă din Olt cu program pe final de săptămână pot fi ospătari, șoferi, barmani, livratori, sau chiar freelanceri.

Locurile de muncă din Olt și oportunitățile locale de weekend

Să alegi un job de weekend nu este un lucru ușor. Ce se poate face dacă îți dorești un loc de muncă în Olt, dar opțiunile de pe piață sunt reduse, este să alegi o platformă de job-uri care îți poate fi de ajutor în consilierea vocațională.

Ghidarea profesională spre găsirea unei ocupații potrivite nevoilor tale este importantă, mai ales dacă ți-ai pierdut locul de muncă. Județul Olt oferă o serie de oportunități pentru studenți sau oricine își dorește un venit extra prin varianta lucrului de weekend.

Fie că alegi un loc de muncă cu program full time, part time sau de weekend, platforma www.lucrezdinnou.ro îți pune la dispoziție îndrumare în crearea unui CV, consiliere vocațională și mediere de angajare. Beneficiază de gratuit de oportunitățile pe care această platformă ți le oferă și creează-ți un cont. Dacă ai nevoie de ajutorul nostru, ne poți contacta oricând.

Vezi ofertele de muncă din Olt

Vezi toate articolele