Ce faci înainte să începi căutarea unui loc de muncă în Prahova

11/08/2021

Locurile de muncă din Prahova se află în creștere, cererea din partea angajatorilor este mai mare dar, în același timp, șomajul se menține la un nivel mediu de 2,8%. Să îți găsești un loc de muncă în Prahova poate fi dificil, mai ales după ce ai fost nevoit să îți schimbi cariera sau să te orientezi. Este nevoie de timp și efort pentru a găsi un angajator potrivit cu nevoile tale.

Alege job-ul din Prahova care se potrivește dorințelor tale

Înainte de a te începe căutările, fă un pas înapoi și gândește-te ce ți-ar plăcea să faci. Trebuie să fii hotărât atunci când îți cauți un loc de muncă, în Prahova. În definitiv, o mare parte din timpul tău de zi cu zi va fi petrecut acolo, iar alegerea mediului și a ocupației trebuie să fie plăcută pentru tine. Fie că alegi un loc de muncă în jurnalism, juridic sau la o grădiniță, trebuie să iei în considerare mereu educația, abilitățile, nivelul de experiență și dorințele pe care le ai.

Un alt aspect important de care trebuie să se țină cont este politica firmei și mediul de lucru. Analizează valorile și orientările companiilor unde aplici, pentru a determina unde rezonezi, nu doar financiar vorbind, ci și pentru dezvoltarea ta proprie. Apropo de venit – remunerația lunară/săptămânală și beneficiile salariale sunt factori cărora trebuie să le acorzi atenție sporită.

Uită-te atent către modul în care angajatorul livrează remunerația în fiecare lună, dacă există plângeri, ce posibilități de suplimentare a salariului există și cum le poți obține. Toate acestea pot determina cum va evolua situația ta financiară, de la lună la lună. În același timp, nu uita să verifici stabilitatea firmei, ce oportunități de viitor îți poate oferi, dar și nivelul de responsabilitate pe care îl vei avea o dată cu acceptarea postului.

Fie că alegi un loc de muncă de bucătar, un loc de muncă în HR, în vânzări sau educație, o clarificare a ce poți practica, respectiv ce vrei să prestezi, este esențială în găsirea unei ocupații potrivite pentru tine.

Verifică și actualizează CV-ul

Indiferent de canalul de căutare a unui loc de muncă, ai nevoie de un CV. Acesta este un instrument indispensabil, un prim contact cu un potențial angajator și un element de departajare între contracandidaţii tăi care au aplicat pe același post.

Scopul unui CV este de a arăta o înregistrare pe scurt a pregătirii și experienței unui angajat. Pentru că managerii de resurse umane văd sute sau chiar mii de CV-uri până să aleagă o persoană potrivită și nu au timpul necesar să parcurgă toate detaliile din aplicațiile trimise, trebuie să te orientezi către ceva mai atrăgător vizual pentru ei. În vederea transmiterii unui CV de calitate, formulează clar și corect gramatical, transmite informații de bază pentru fiecare job sau curs desfășurat și notează pregătirea potrivită în acord cu postul (abilitățile, cunoștințele și experiența).

Fie că îți cauți un loc de muncă de 8 ore sau doar un proiect sezonier, notăm câteva sfaturi legate de structură de care trebuie să ții cont:

Actualizează datele de contact (e-mail, telefon, LinkedIn)

Nu include adresa completă. Doar orașul și județul sunt suficiente, angajatorul are nevoie doar să verifice dacă îți poți desfășura activitatea la sediul firmei pentru care candidezi. Chiar dacă alegi un loc de muncă de acasă, dacă menționezi numărul și strada unde locuiești poate transmite angajatorului neprofesionalism. 

Verifică dacă informațiile sunt adevărate și relevante pentru poziția pe care aplici; Fie că vorbim de un premiu câștigat în școala generală sau un job de câteva luni, este important să facem o departajare a ce este relevant pentru noi acum. Relevanța este cheia unui CV bine construit.

Locuri de muncă în Prahova prin www.lucrezdinnou.ro

Platforma www.lucrezdinnou.ro este una dintre soluțiile rapide pe care le poți aborda dacă îți cauți un loc de muncă urgent. Echipa care susține platforma își propune să ajute persoanele care au nevoie de un loc de muncă în Prahova sau oriunde în țară cu sprijin asistat pe parcursul întregului proces de recrutare, în regim GRATUIT. Procesul de sprijin include aspectele legate de redactarea CV-ului și a scrisorilor de intenție, consiliere vocațională pentru orientarea potrivită și facilitarea rețelei de căutare a unui loc de muncă, prin relaționarea cu potențialii angajatori.

Spune-ne cu ce te putem ajuta pentru a găsi un job potrivit. Creează-ți cont pe platformă și, dacă ai nevoie de suport adițional, contactează-ne la 0728 354 651. 

  Vezi ofertele de muncă din Prahova

Vezi toate articolele