Locuri de muncă în județul Suceava și programul parțial de lucru

12/07/2021

Îți dorești un loc de muncă de 4 ore sau 6 ore? Îți cauți un loc de muncă în Suceava, dar ești la facultate, urmezi un curs sau ai alte proiecte pe rol? Daca vrei un venit suplimentar, dar ai deja ocupat o mare parte din timpul săptămânii, un job cu un program redus poate fi alegerea potrivită pentru tine. 

Zona Nord-Estică a avut de suferit o dată cu declanșarea crizei sanitare – locuri de muncă din Suceava și alte centre locale au fost reduse, șomajul a crescut și la fel și îngrijorarea populației. Noi oportunități par a revitaliza piața muncii, iar investițiile locale și suportul din partea mediului privat nu lipsesc.

Despre locurile de muncă cu program parțial – județul Suceava, oportunități locale

Locurile de muncă de 4 ore/6 ore diferă de oportunitățile full-time prin faptul că programul de lucru este limitat și poate fi mai flexibil. Tu ești cel care alege dacă să fii plătit pe oră/pe proiect sau să ai un program stabil la finalul zilei sau în weekend. Oportunitățile part-time au avantajul de a fi mai mult un loc de muncă de acasă cu program variabil și plată zilnică/săptămânală, decât un loc de muncă de la birou cu program strict.

De la job-uri în Suceava precum locuri de muncă în call center, vânzări, marketing, IT, asamblare, croitorie sau construcții, angajatorii locali pun la dispoziție program de lucru în regim full-time, dar și part-time. Angajat, student sau șomer, o ocupație cu program parțial îți poate fi de ajutor dacă vrei un venit suplimentar.

Cu toate acestea, angajatorii nu doar din Suceava, ci din întreaga țară, nu sunt toți încântați de posibilitatea de a angaja part-time. Dacă un angajator pune la dispoziție o poziție cu program part-time, nu doar că taxele e posibil să fie mai mari, dar poate risca și neseriozitate din partea angajaților sau lipsa disponibilității acestora pe întreg parcursul zilei. De aceea, angajatorii prefer să ofere un program full-time flexibil, în detrimentul unui program part-time.

Regiunea Nord-Est, investiții în județul Suceava și locuri de muncă pentru comunitate

Suceava face parte din regiunea Nord-Est – o zonă cu o încărcătură istorică și culturală puternică. Cu un mediu foarte atrăgător, din perspectiva resurselor naturale, în Nord-Est, multe industrii sunt pe rol, iar costurile scăzute privind forța de muncă, stârnesc și mai mult interesul dezvoltatorilor pentru regiune. 

În același timp, pe fondul creșterii nevoii populației de a-și îmbunătăți condițiile de trai, nivelul emigrației este într-o continuă creștere, fapt ce afectează forța de muncă. Locurile de muncă din Suceava se reduc treptat, iar influența pandemiei asupra zonei a fost cât se poate de evidentă.

Rata șomajului înregistrat la 30 aprilie 2021 era de 4,8%, cu 1,3% procente mai puțin decât nivelul țării. Cu trei centre universitare în regiune, forța de muncă este pregătită profesional, cu un nivel potrivit de educație. În zona Suceava, un loc de muncă poate fi practicat în agricultură, silvicultură, pescuit, servicii și industrie.

Un alt sector care atrage atenția celor care doresc să se angajeze este cel al construcțiilor. Cu o pondere de 27%, județul Suceava a devenit foarte atractiv pentru investitorii imobiliari. Conform publicațiilor oficialilor, se anunță ridicarea a 525 de apartamente, ceea ce va genera un număr semnificativ de locuri de muncă în construcții, precum și alte sectoare conexe.

Ai nevoie de un job cu program part time? Intră pe platforma www.lucrezdinnou.ro

Apelează la un serviciu de consiliere în carieră. Alege varianta GRATUITĂ – www.lucrezdinnou.ro și ai parte de susținere pe întreg procesul de recrutare. Fie că alegi un loc de muncă de 4 ore/6 ore sau full-time, specialiștii Lucrez din nou îți vor răspunde la toate întrebările. Vei primi oportunitatea de a-ți găsi un job potrivit pentru tine, așa că nu uita să te înscrii la https://www.lucrezdinnou.ro/register și afla mai multe despre oportunitățile locale din Suceava. 

Vezi ofertele de muncă din Suceava

Vezi toate articolele