Cele mai bine plătite locuri de muncă din județul Vâlcea

21/05/2021

 

Fie că încă nu te-ai hotărât în ce domeniu vrei să lucrezi sau vrei să îți schimbi locul de muncă din Vâlcea cu unul mai bine plătit, există anumite meserii în acest județ care beneficiază de pachete salariale mai avantajoase. În această categorie se încadrează joburile din IT, inginerie, vânzări sau marketing.

Conform datelor transmise de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în regiunea sud-vestică a țării, principalii angajatori sunt companii de securitate și pază, fabrici de mașini, producători în domeniul tâmplăriei, dar și entități precum Complexul Energetic Oltenia Sud, DGRFP Craiova și Universitatea Craiova.

Județul Vâlcea face parte din această regiune, cu o populație de peste 31% care se dedică agriculturii, pescuitului și silviculturii, aprox. 40% în servicii, iar aproape 30% în industrie, construcții, și alte activități conexe. 

Care sunt în schimb cele mai bine plătite locuri de muncă în Vâlcea? În continuare, vom discuta despre trei dintre cele mai căutate joburi, ce reprezintă și care sunt elementele de unicitate ale fiecăruia.

IT: Locuri muncă în Vâlcea

La bază, domeniul IT, sau TIC (Tehnologia informației și a comunicațiilor) este domeniul care înglobează furnizarea, procesarea, stocarea, modificarea si expedierea informației, prin intermediul unui calculator.

Acest sector a atras din ce în ce mai mulți oameni în ultimii ani. Există și o explicație simplă: salariile sunt peste media grupului, nu ai nevoie neapărat de o facultate de profil pentru a practica și poate deveni și un loc de muncă de acasă sau un loc de muncă de weekend. Iar aceasta poate fi doar un avantaj în desfășurarea activității de zi cu zi.

Mai multe platforme naționale de recrutare arată că în anul 2021 salariile se situau între 800 și 5000 euro, din diverse funcții și poziții, pentru locurile de muncă din IT în Vâlcea.

În ciuda acestor sume considerabile, în raport cu salariul mediu brut național, și contrar zvonurilor vehiculate în presă, județul Vâlcea are un număr limitat de locuri de muncă în domeniul tehnologiei și informației, sub 1% din numărul total de angajați.

Inginerie si producție: locuri de muncă în Vâlcea

Domeniul ingineriei este vast, fiind, în mod general, un metisaj între metodele de fabricație și modul de organizare a sistemelor și științelor aplicate. În cadrul ingineriei în producție putem include procesele de ambalare, turnarea materialelor, decuparea elementelor de proiectare și nu numai. 

Acest domeniu își are, de asemenea, nevoile în ceea ce privește locurile de muncă necalificată. De la ingineria lemnului, la producția de mașini, domeniul are un loc bine delimitat în aproape toate sectoarele existente pe piață, care se ocupă cu furnizarea de servicii sau produse cetățenilor. Indiferent că discutăm despre un loc de muncă de zidar, angajat în demolări/turnare/decupare sau inginer proiectant, ingineria rămâne un domeniu bine cunoscut pentru furnizarea de locuri de muncă și salarii peste medie.

În județul Vâlcea, locurile de muncă în inginerie sunt orientate în mare parte către domeniul agricol. Regiunea Sud-Vestică a României are un rol important în economia agriculturii, cu peste 1 milion de hectare destinate cultivării cerealelor, plantelor oleaginoase, legumelor şi fructelor, cartofilor, sfeclei de zahăr, dar şi producerii vinului de bună calitate.

Marketing și vânzări: locuri de muncă în Vâlcea

Marketingul se menține printre sectoarele de piață cu cele mai mari avantajoase salarii. Dat fiind progresul tehnologic din ultimele decenii, “cum și când să vinzi produsul” a devenit o adevărată artă a promovării.

Domeniul marketingului este strâns legat de domeniul vânzărilor. În același timp, vânzările aduc locuitorilor de Vâlcea salarii peste medie, în funcție de poziție și localitate.

De asemenea, județul Vâlcea înregistrează venituri peste medie în domeniul bancar și financiar, contabilitate și asigurări, dar și în cadrul locurilor de muncă la stat (aprox. 20% dintre locuitori lucrează în sectorul de stat).

Job-urile în marketing și vânzări nu sunt doar locuri de muncă de 8 ore, cu pauza de masă și rutina zilnică. Aceste poziții vin la pachet cu provocare, un mediu alert și antrenant și posibilitate de creștere. 

Cum poți accesa cele mai bune oferte de angajare din Vâlcea?

Regiunea Sud-Vestică beneficiază de un potențial natural diversificat, cu elemente montane și balneare, parcuri naturale și spații extinse destinate agriculturii. Locurile de muncă din regiune, și implicit din județul Vâlcea, gravitează în jurul acestor resurse.

Pentru că ne dorim să îmbini cel mai bine pasiunea și cariera, putem fi un sprijin important pentru tine. Pe platforma www.lucrezdinnou.ro poți găsi joburi, consiliere vocațională gratuită și, de asemenea, un specialist încântat să te ajute în procesul de angajare în Vâlcea sau în oricare alt județ al României. 

Vezi ofertele de muncă din Vâlcea

Vezi toate articolele